War – what is it good for

bwAbsolutely nothing, say it again! What is it good for? osv för all framtid. Ingen kunde ha formulerat det bättre. Jag läser om krigets fasor på Expressen.se och i sängen bredvid ligger min egna åtta åriga dotter och sover. Ingen kan någonsin vinna i krig. Endast krigets och konfliktens diskurs traderas. Ingen är fullkomlig men visst till kortakommande i tanke och handling bär endast skammens stank.

I en vargflock finns det en ledare. En dag utmanas ledaren av en yngre som kanske inte bringar ledaren till förlust den dagen men det kommer alltid en dag då ledaren får stiga ned och en ny tar plats. Har då den unge nye ledaren vunnit? Nej är mitt svar, det är endast den första dagen av de vilka alla leder mot den dag då han själv förlorar och måste kliva ned. Endast krigets och konfliktens diskurs vinner. Vi har väl som människor kommit en liten bit längre på vägen än vargarna eller?

Läs tips: Den gamle och vargarna av Julia Kristeva

4 svar till “War – what is it good for

  1. Pingback: Vapen här eller där « awickedone´s Blog

  2. Jag håller inte med om att krig aldrig är bra. Krig är sällan bra, men ibland är alternativet sämre. Var skulle Världen stå idag om Amerikanerna inte bestämt sig för att kriga för friheten?
    Var hade världen stått idag om inte nordstaterna i USA angripit Sydstaterna för att befria slavarna?
    Om inte USA hade befriat Kuwait hade det inte blivit krig i Kuwait i början på nittiotalet, för när Saddam invaderade så var det inte krig, det var en lugn annektering och plundring, en annektering och plundring som kunde genomförts även utan vapen.
    Våld är sällan lösningen, men när det är det så är det den enda lösningen.

  3. Pingback: Vi eldar på « awickedone´s Blog

  4. Pingback: Krig en skam för mänskligheten « awickedone´s Blog

Lämna en kommentar