Eid Mubarak

Medans den muslimer firar Eil al-fitr nu när fastemånaden är över och traditionellt blickar framåt så tycker en ”kristen” pastor att det är dags att bränna Koranen. Tanken går till vår gemensamme Abraham. Herre Gud, få din ”son” att tänka om!

Samtidigt ligger en stor del av drivkraften och resultat av dessa dårars verk i den respons de erhåller, medialt och därmed från andra människor. Människor vilka ofta blir nästan lika desperata i sina uttryck.

DN Bokbål: dårarnas paradis:

Men den enorma uppmärksamhet som denne intolerante knäppskalle skapat är också ett skrämmande tecken på hur världen har hamnat ur led. Före den 11 september skulle detta ha varit ett lokalt problem i Florida. Nu har det blivit en världsangelägenhet.

(—)

Med obehaglig tydlighet visar detta hur politiken håller på att kapas av extremister. Pastor Jones är lika lite representativ för västvärlden och kristendomen som al-Qaida är för den muslimska världen. Men genom sina aktioner tar fanatikerna sina respektive miljöer som gisslan. Den ömsesidiga misstänksamheten sprider sig som ringar på vattnet.

Läs mer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s