Tapas med gös, musslor och fänkål

I bland är det bra att ha ngt kul att som går att förbereda till 99 procent och som gästerna garanterat inte har smakat på ett tag. Det här receptet passar lika bra för en stund på tu man hand som vid en bjudning med 100 gäster.

Eftersom jag tycker att fänkål tillhör de mest underskattade grönsakerna vill jag här slå ett slag för dess förträfflighet.

Det blir musslor i sina skal fyllda med gösfärs. Till detta en fänkålssås som är mycket enkel. I det här fallet sauterar jag lite extra fänkål häller på musselspadet och låter koka ett tag. Silar allt och reducerar sedan med grädde och eventuellt saffran. Tips: får du färs över så gör du några fiskfärsbiffar och kör medans ugnen är varm.

  • Fiskfärs på gösfilé, kryddning efter egen smak
  • Blåmusslor (stora) kokas i med vin, schalotten, fänkål, morötter och selleri.
  • Musslorna svalnar och delas
  • Skal med mussla appliceras med färs och ställs på bricka i kylskåp
  • Fänkål- och saffransås, basen görs på musselspadet
  • När gästerna kommer

  • Fyllda skal in i ugn
  • Tomma skal värms också
  • Värm såsen.
  • Tomt skal fylls med sås.
  • Serveras parvis garnerade med fänkålsdill
  • Eventuellt tillbehör: pocherad och kolbäddshalstrad fänkålsskivor.

    Annonser

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s