Så självklart

DN skriver om hur lokalpolitiker i Örebro har engagerat sig bakom uppropen att ändra Migrationsverkets beslut att utvisa en dödsjuk 2-åring. Självklart ska politiker inte via utspel i enskilda fall göra sig skyldiga till ministerstyre. Självklart ska inte tjänstemän, blinda för livet, kunna sköta ödets växlar så att en 2-årings liv spårar ur i Sverige. Självklart ska politiker ändra de lagar och regler för tolkningen så att dylikt inte kan ske, oavsett hur inkompetent en tjänsteman är som människa.

Tvååriga Rim är dödssjuk och får livsavgörande sjukvård i Örebro. Ändå har Migrationsverket beslutat att flickan ska utvisas ur Sverige. Samtidigt väcks diskussioner om huruvida lokalpolitikerna går för långt i sin kamp för att hon ska få stanna.

via Dödssjuk tvååring utvisas – DN.se.

Tänkvärt är att eftersom Rim är född i Sverige hade hon varit svensk medborgare om vi tillämpat samma principer som man gör i USA.

Annonser

13 responses to “Så självklart

 1. Var i Sveriges rikes lag står det att läsa att Sverige tillämpar dödsstraff ?
  Om ingen har råd med vården i Libanon så betyder det ju att Migrationsverket skriver på barnets dödsdom när de utvisas.

  • Människor avlider dagligen runt vår jord utan att komma i åtnjutande av svensk sjukvård. Det innebär inte att Sverige dömt dem till döden. Mellanöstern är rikt på oljeinkomster.
   Detta är en lokal fördelningsfråga av oljeinkomsterna. Det finns alla möjligheter för någon i närområdet att betala för sjukvården. Det behöver inte täckas av svenska skattemedel.

 2. Det är naturligtvis fruktansvärt när ett litet barn ej får vård. Samtidigt har vi värdlens högsta skatter i Sverige. Varför inte införa ett system där man betalar för sina åsikter, tex att erbjuda en familj med sjukt barn att få hjälp genom att höja skatten för dem som tex vill erbjuda gratis sjukvård åt barn vars familj utvisas. Det är lätt att ha en humanitär åsikt, men inte lika lätt att betala med sina egna pengar. Vill man erbjuda fler människor från övriga världen sjukvård, så betalar man helt enkelt mer skatt. Men varför ska de som redan betalar 80% i skatt betala ännu mer??? Och som redan idag tycker att skolan är underbemannad med utbildade lärare, pensionerna för låga att leva på osv.
  Det är alltid lätt att säga ja till stöd, och välfärd om man slipper betala. Problemet är att pengarna ej räcker till för pensionärer, skola osv och att vi redan idag betalar 50-80% i skatt.

  • Kalle du har helt rätt. Det kan inte säjas bättre. Dom som inte gillar beslutet kan vara med och betala ur egen ficka. Jag vill satsa mina intjänade pengar på bra skola, bra sjukvård, bra äldrevård osv till mig själv, mina barn, mina föräldrar osv. Varför skulle jag själv stå tillbaka för att ständigt ge åt andra?

 3. Sverige kan inte vara hela världens socialbyrå.
  Varför inte kontakta hemlandet eller något annat land?

 4. självklart skall inte sverige vårda jordens alla medborgare som lyckats ta sig ända hit. snacka om naiva idioter som tycker alla dödsjuka ska vårdas av svenska skattebetalare. Hur många miljarder anser dessa naiva mähän att vi har råd med att försörja/sörja andra länders medborgare för????????

 5. Så självklart erbjuder man en dödssjuk människa vård även om den kan få det någon annanstans. Det handlar inte om religion, etnicitet eller andra hopklunsanden för en förenklad verklighetsuppfattning. Det handlar inte heller om pengar. Det handlar bara om att visa hur ett humant samhälle fungerar och hur förblindade tjänstemän kan bli.

 6. Visst ändra de lagarna och alla sjuka i hela världen som inte har råd med vård i hemlandet kommer komma hit…
  Och våra pensionärer får inte ens påtår på kaffet, men lägga pengar på att vårda sjuka ”icke” svenskar ska vi tydligen göra… Eller?

 7. Har du nånsin undrat varför svenska journalister enbart rapporterar nyheter som passar deras politiska agenda och aldrig ger dig aldrig hela sanningen.

  ”Sympatier för miljöpartiet, vänsterpartiet och folkpartiet är starkare inom journalistkåren än hos folk i allmänhet. Däremot har moderaterna och socialdemokraterna relativt få sympatisörer inom kåren. Dessa mönster har funnits sedan första undersökningen 1989.

  Generellt ligger journalistkåren till vänster om sin publik. I sakfrågor märks skillnader i synen på exempelvis flyktingmottagningen i Sverige. 11 procent av journalisterna vill minska flyktingmottagandet mot allmänhetens 49 procent.”

  Källa: Svd
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/folk-tycker-inte-som-journalister_208921.svd

  • Ingen ger någon sanningen. Sin egen förståelse av verkligheten ansvarar man för själv. Förlitar man sig till ett fåtal källor blir ens verklighet därefter.

 8. Jag tycker det är hemskt att utvisa ett barn till döden.
  Ett barn som dessutom är fött i Sverige!

  Vart har mänskligheten tagit vägen?

  TÄNK OM DET VAR DITT BARN!

 9. Migrationsverket beslutar om asylfrågor inte om gratis sjukvård…

  Annars har vi snart hela världen sjuka som vill av humanitära skäll komma till Sverige.

  Då får ni själv finanserna deras vård, när ni samtidigt klagar att inte ens ha råd att betala sjukvården medan ni är på semester i Thailand eller Turkiet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s