Alla ska hållas i arbete

”– Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Birgitta Hållenius till TT.”
via Littorin avvisar anklagelserna | Inrikes | SvD.

Ibland kan niten att genomföra arbetslinjen slå slint. Om anklagelserna i Aftonbladet som gör gällande att arbetsmarknadsministern skulle ha köpt sex så är ju det smått fantastiskt, hellre se till att någon kan försörja sig som prostituerad än att registrera sig som arbetssökande. Även om det nu skulle ha skett innan han blev minister så är det ju bra med klarhet vad gäller det moraliska ställningstagandet avseende arbetsplikt.

Eller rör det sig snarare om hushållsnära tjänster. Är det möjligt att retroaktivt åberopa RUT-avdrag?Undrar hur det påverkar samarbetet med KD.

Hård press på människorna i samhällets marginal. DN kritiserar även statsministern som känt till anklagelserna men mörkat dessa. Att Littorin dessutom slängt upp sina barn som sköldar mot kritiken är något som DN också framhäver som skamlöst. Själv anser jag att det börjar lukta barnarbete. Fast det är väl lite långsökt.

Awickedone tidigare om prostitution

Annonser

One response to “Alla ska hållas i arbete

  1. Ja det blir ju onekligen så att arbetslinjen och specifikt avdrag för hushållsnära tjänster nu plötsligt kommer i en helt annan dager.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s