Ointressant men straffsparksläge

Det stundande kungliga bröllopet kan inte vara mig ointressantare men ibland kan det vara kul att titta på en straffsparksläggning. Det liksom bara ska hända något.

Victoria och Daniel har valt att brudens far ska leda fram henne längs gången. En medierad amerikansk sed som alla vet innebär att kvinnan är omyndig och fadern lämnar över förmyndarskapet till brudgummen. Otidsenligt och utan förankring i svenska tradition.

För Sverige i tiden. Vilken tid och vilket Sverige? Ett Sverige med en kvinnosyn som går tillbaka till innan kvinnlig rösträtt eller ännu längre? Ett Sverige utan egna traditioner helt utlämnat till medias såpiga gestaltande av amerikanska giftasdrömmar? Var hör monarkin hemma någonstans? Inte i ett modernt Sverige, det står allt klarare. Ber att få önska brudparet all lycka och välgång.

SvD; DN

Uppdatering framåt kvällen: Nu verkar man svaja och dementierna flödar när diskussioner förs med kyrkan.

Annonser

4 responses to “Ointressant men straffsparksläge

 1. Kanske är det ett otidsenligt bröllop?

  Trots högljudda protester från media har Kungen bestämt sig för att leda fram sin dotter till bröllopsaltaret.

  Men vanliga människor ser att:

  Både svensk och engelsk press är rasande! Det är ett sexistiskt bröllop! Kultureliten och feministerna går upp i falsett! Det är ett sexistiskt bröllop! Och plötsligt har de hittat ett nytt hatobjekt för en patriarkal kvinnosyn!

  Du kan läsa mer om det här:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/skandal-kungen-ska-leda-fram-victoria.html

 2. Skattebetalare

  Vem ska bevara våra svenska traditioner om inte ens kungahuset gör det? ”Plikten framför allt” var Gustav VI Adolfs valspråk och han följde vår månghundraåriga svenska vigseltradition när han gifte sig med Louise Mountbatten – det var inte tal om eftergifter för hennes anglosaxiska rötter. Nu är det tydligen personliga böjelser som ska väga tyngre än plikten mot fosterlandet. Om kronprinsessans privata önskemål är så starka att hon inte vill följa våra förfäders sed går det bra att abdikera, ta sin personlige tränare och gifta sig i något Elviskapell i Las Vegas!

 3. Birgittapå Ica

  jag tycker det är bra att vi har avskaffat tvångsgifte i Sverige o nu ska vi bara införa lite kvinnofrigörelse med….
  Kyrkan vill vara modern och jämstäld genom att säga att kvinnan ska tige i försmlingen
  Vi som är så sekulariserade ska väl inte bry oss om vad kyrkan säger

 4. ”Kyrkan vill vara modern och jämstäld genom att säga att kvinnan ska tige i församlingen” Va’? Har du inte alls fattat detta, Birgitta på ICA? Vi har gjort oss av med en massa idiotiska seder och nu ska ett växande antal svenska Bridezillas helt oreflekterat återinföra en unken medeltidssed som att föra fram en brud till hennes väntande man! Här lyssnar ju kyrkan på kvinnorna (och männen) som protesterar mot detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s