Hur omöjlig kan en polis bli

Vodpod videos no longer available.

Huruvida fem dagars löneavdrag är tillräckligt eller ej berör mig inte. Däremot är det ju ställt bort all rimlig tvivel att personerna är totalt olämpliga för tjänst där man har med människor att göra.

En av polisens uppgifter är ju att skydda oss medborgare från människor som vill misshandla oss och då speciellt så kallade hatbrott. Det finns inte pudlar nog för vårt kära rättsväsen … Voff sa Awickedone

Annonser

19 responses to “Hur omöjlig kan en polis bli

 1. Ja, då har vi det klarlagt.
  Säga fula ord till kollega i bil: 5 dagars löneavdrag.
  Leda upplopp som orsakade de fula orden: Straffritt.

  Det är tydligen skillnad på folk och folk. Redan på medeltiden delades befolkningen upp på samma sätt. De privilegierade som fick göra vad de ville utan att kunna ställas till svars för det, och de övriga som inte skulle tro att de var något.

  För att veta vilka som är våra nya herrar, se vilka som kommer undan straff och som till varje pris inte får kritiseras.

  • Va, är det straffritt att leda upplopp? Kan du utveckla det påståendet litegrann, Pelle?

   Jag som hade för mig att en grabb i Malmö fick ett halvårs fängelse i förra veckan för att ha deltagit i ett upplopp, men det kanske är något som jag bara inbillar mig att jag läste. Vem vet.

 2. Ja, skam den polis som blir arg när man kastar sten på honom!

 3. Pelle:
  Så fort polisen måste rycka ut för att förhindra brott kan de alltså bete sig hur som helst? Härlig logik.

  Du var kanske ironisk. Men utifall inte.

  • Nja, posten är alltså starkt kritisk till polisernas uttalanden och deras förmåga att arbeta i en tjänst vilken innebär kontakt med människor

 4. Ja, fy för att svära!!!!!
  Kasta sten mot människor är ju inte alls lika illa.

 5. Det är så tråkigt att vi inte har någon yttrandefrihet kvar i det här landet.

  Att allt ska under luppen och vägs på guldvåg.

  Nu har det även blivit brottsligt att vara plump. Till och med i små snack personer i mellan.

  Sedan får dessa lagens män stå till svars mot folk som lever på att skriva och tala. Journalister, författare och åklagare, nästan alla utanför dessa yrken är chanslösa mot dem.

  Säg inget, gör inget

 6. Min kommentar var riktat mot ”Pelle” som kommenterat, inte mot originalinlägget.

 7. Pelle, Fredrik, Danne osv..
  Kom igen nu, Det är klart att man blir arg på jobbet och drar till med några nedvärderande fraser, kallar nån Hora , eller bög? eller neger? Ja om du e snickare får du väl göra det, men inte om du är en polis i Sverige. klarar du inte det byt jobb..
  Kom igen tror nån här verkligen att folk är ute och kastar stenar för att de har super bra eller att de är privigilerade som någon skrivit här???? Tror du på det själv eller?? att det är rikt och bättre folk som bor i sina förortsvillor som e ute och bråkar med polisen??
  Även om du Svensson skulle kasta sten på polisen och är 16 år (under 18) så kommer du undan med det enligt lag. kanske tom kommer du undan med mord.. Hur som helst tycker ju jag att de som kastar sten och bränner bilar är idioter, men inte fan gör de så för att de har super bra. Därför att heter man inte Danne, Pelle, Fredrik (eller Alex) så e det mycket svårare att klara sig Sverige. bara era kommentarer bevisar ju det.. Inte heller får polisen uppföra sig Geschtapo för att ungarna är puckade idioter som inte fattar bättre..

  • Det är ju märkligt att vissa hela tiden ska använda sig av att det är vårat fel att vissa inte kan eller vill sköta sig! Att åberopa att man kommer från ett ”sämre” område är tydligen en ursäkt för att bete sig som man vill! Det är dags att sluta censurera åsikter som vi gör i Sverige, vi måste våga debattera att vi har problem.

   • @Peter Jag har ingen aning om vilket område poliserna kommer ifrån men visst har de problem.

 8. Den stora skandalen här har ingenting med polisernas agerande att göra. Alla vet ju redan att poliser i gemen tror sig kunna agera litet hur som helst i en enskild situation, där de tror eller hoppas att det inte kommer att komma till allmänhetens kännedom .

  Däremot är det synnerligen alarmerande att åklagaren i det aktuella fallet inte endast la ner utredningen, utan dessutom medvetet spelade upp bandet under förhandlingen i rättegången, trots att han eller hon borde ha insett vad det skulle leda till.

  Jag tycker att man borde förvänta sig mer av en åklagare, och att åklagaren i detta fall borde åtalas för tjänstefel samt att de som ansvarade för att anställa honom eller henne borde få någon slags disciplin påföljd, efters0m hon eller han har visat sig synnerligen olämplig genom att offentligt spela upp en fil som hon eller han borde ha insett innehöll bevis om brottslig handling.

  • Åklagaren har inte gjort något fel. Han ska försöka styrka det aktuella åtalet med den bevisning som finns, oavsett vad det avslöjar om polisens agerande.

   Uttalandena var f.ö. inte brottsliga utan bara synnerligen olämpliga och i strid med polisens värdegrund. Det är därför de föranleder löneavdrag och inte åtal.

 9. Faschinerande hur naivt många kommentarer utformas.

  Förmodligen har många av debattörerna ingen aning/egen erfarenhet av kravaller, upplopp, ligistagerande etc

  Hur pratar ni själva med med varandra under vissa röriga/stressiga förhållanden?

  Stötta polisen i stället för att klandra dom i alla lägen.

 10. Till alla er överkänsliga töntar som skitsnackar om poliserna; jag tror knappast någon av er hade klarat natt efter natt med upplopp, stenkastning, brandbomber etc etc utan att svära eller uttala er nedlåtande om ligisterna. Den som klarar det är inte människa. Så sluta med ert tramsiga gnäll på polisen och väx upp!

 11. @Stormrider

  Helt riktigt!

  Man kan undra hur de andra uttrycker sig när de är heligt förbannade och pressade, eller om de råkar krossa tummen med hammaren?
  Säger de då lugnt med låg röst ”näe, nog slog jag nog bestämt sönder tummen, det var mycket tråkigt”. Eller?

  Jag är tjänsteman, fast med inlevelseförmåga. Det förefaller som att den annars bara finns åt ett håll. De på fältet måste ”känna” av hur tjänstemännen på kontoret skulle agerat. Men de på kontoret behöver inte tänka sig in i hur det är ute på gatan.

  Många glömmer även att i en demokrati så har polisen monopol på våld.

 12. Pelle Svanslös

  Att sådana kommentarer som polisen kläckte ur sig, är så vida accepterade är väl minst sagt bekymmersamt.

  Polisen ska enligt mig själv agera i ett sätt där de följer, lagen både regelrätt samt på ett moraliskt sätt också.
  Det är väl allt trevligt när farbror blå har det här temperamentet och åsikterna, hemskt trevligt för majoriteten av invandrarna som inte kastar sten på polisen.

  Sedan hör det inte till debatten hur jag talar med mina vänner privat, när själva polisen har på sig uniformen, är han ute i ett professionellt syfte där han representerar rättvisa.

  Synd för alla andra reko poliser som får trampas med all skit pga några mindre begåvade individer.

 13. åhhh, jag blir i sån upploppsstäming av detta, och jag är ändå småbarnsförälder.
  vad 5 dars löneavdrag, vi ska inte ha såna här poliser alls. Dra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s