Affärsutvecklingsmöjligheter

Kriminalvården varnar för platsbristen på svenska fängelser. 2013 kommer det att saknas 1100 platser och risken för köbildning är uppenbar.

Samtidigt säger Beatrice Ask att hon inte är nöjd med vad Kriminalvården lyckats leverera trots höjda anslag. Kanske är det därför hon föreslår att som straff att offentligt hänga ut människor och i preventivt syfte även de vilka inte är dömda.

En av de insignier som definierar en stat är rätten till legalt våld, repression, en rätt vars exekvering nu eventuellt försvåras. Kalifornien har länge haft ekonomiska bekymmer vilka hindrat dem då de inte längre har råd att ha dömda medborgare i fänglese

Det här är ju tillfället för Kriminalvården att tjäna ordentligt med pengar. När elproduktionen inte är tillräcklig tjänar kraftbolagen som mest per producerad enhet. Tänk vilket cellpris Kriminalvården skulle kunna ta ut. Räcker det inte kan de ju stänga några av de större anstalterna för renovering.

Tänk nytt, tänk kreativt det handlar ju om pengar.

Annonser

3 responses to “Affärsutvecklingsmöjligheter

  1. som hon säger -”att den dömda ska avtjäna straffet i sitt hemland ” är väl en bra ide? och utvisa snabbt.
    Sedan kan de ju låta bli att lägga ner fängelser INNAN de nya byggts. ganska självklart att det blir problem annars eller?
    och varför stoppar de utbyggnad när de behöver nya fängelser?
    Alltså självförvållat eller så har de fått för lite pengar eller så har brottsligheten ökat i Sverige?

    • Även om syftet var att ironisera över Ask och Kraftbolagen kan jag inte låta bli att understryka att följden av mitt resonemang blir att Kriminalvården på en ”fungerande öppen marknad” skulle kunna importera kriminella till sina vårdplatser alternativt köpa upp vård utomlands

  2. Moderaters förslag grundas alltid på tanken på lägre straff. Domstolar och fängelser är dyra, det blir naturligtvis billigare att låta polisen både utreda och döma, och sedan använda skamstraff i stället för fängelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s