En vilde för mycket

En vilde i riksdagen går väl kanske att acceptera men en vilde i regeringen som dessutom är jusitieminister kan upplevas som lite väl magstarkt. Moralpanik är inte trevligare än någon annan panikångest. Men Reinfeldt vill ha kvar Ask.

Problemet accentueras när det leder till att en justitieminister vill börja hänga ut icke dömda människor. Eller var det meningen att på det viset ta reda på om den misstänkte var skyldig. Skäms, rodnar eller flyttar personen är den skyldig annars inte. Lite grann som att häxor faktiskt flyter.

Kanske det blir aktuellt att införa klassisk bevisföring med kvarts-, halv- och helbevis. I sådana fall har jag läst i både DN och SvD att Ask sitter löst och räknas detta som två halvbevis så får vår blinda fru lov att avgå.

Nedan följer en repost i ämnet:

Självklart är det mycket med prostitution som är viktigt att ta avtånd ifrån och mycket lidande och icke självvalda händelser som lett dit eller situationer i samband med prostitutionen. Samtidigt när jag läser om Beatrice Asks senaste utspel om just sexköpare så kan jag inte låta bli att tänka att valet av uthyrd kroppsdel så kraftigt påverkar uppfattningen om jobbet respektive brottet.

Själv hyr jag ut min hjärna varje dag. Dessutom tillhör jag absolut de vilka tar med mig jobbet hem. Mobiltelefonen kan ringa när som helst och självklart ber jag barnen att vara tystare och svarar. Stolthet? Jag är faktiskt stoltare över min hjärna än många andra kroppsdelar och finner den efter diverse jämförelser och ”enkäter” mer unik.

När jag läser hur Ask resonerar om hur just dessa brottslingar vars brottsliga handling är att ha köpt sex är de vilka mer än andra vill dölja sin brottsliga gärning framträder en otroligt småborgerlig syn på framför allt sex i sig. En del av vår syn på prostitution har klara småborgerliga rötter. Även om jag inte har erfarenheten och kanske inte kan förstå hur det är att ”gå på gatan” så känner jag en stark sympati för dessa, till största delen, kvinnor.

Fot not: Ja jag vet att fler män än kvinnor har erfarenhet av att sälja sex men kvinnorna gör det i större omfattning så volymen sex som sålts av kvinnor är större än dito såld av män.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s