This is Change

Efter 98 år av diskussioner och sju presidenters försök till reform av det amerikanska sjukvårdssystemet röstade representanthuset igår kväll igenom Obamas sjukförsäkringsförslag. Obama har gett förändring ett ansikte.

Den som följde diskussionen i kongressen som föregick omröstningen fick bland annat några enskilda fall beskrivna för sig. En ledamot uppgav att 45 000 människor om året dör i USA för att de inte beviljas sjukvård. Det är absurt hur syniskt ett system kan vara. 10-tals miljoner människor får nu möjlighet de tidigare saknat till sjukvård. Debatten var lång och het såsom om det handlat om att åter skicka landet i krig. Enligt mig var den här omröstningen större än ett presidentval ur många perspektiv.

Nu kan Obama organisationen glädjas åt ett väl utfört arbete och stärkta av framgången fokusera på andra områden. Miljö och Mellan östern borde finnas på programmet. Dock är sjukvårdsfrågan inte över och kommer att bli het igen, inte minst till hösten i samband med val till kongressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s