Finansvärlden är mänsklig – allt för mänsklig

Grekland kommer att kunna få nödlån från länderna inom eurozonen skriver SvD idag. Naturligtvis kan inte EU låta ett Euro-land gå i konkurs eller ens stängas ut från valutasamarbetet, det vore en allt för stor prestigeförlust även om lånelöftena just nu dementeras i väntan på måndagens ministermöte.

Tyvärr visar finansmarknaden att den verkar utan andra drivkrafter än snöd vinning samtidigt som dess mänskliga, alltför mänskliga, karaktär och moral oförhindrat tillåts färdas över nationsgränser.

Branschen lider sedan länge av en förtroendekris och dess roll i ett hållbart samhälle är kraftigt ifrågasatt. Kanske vore det i just de här fallen aktuellt med ”nakenscanning”.

När bolag som Goldman Sachs först tar betalt av kunden, den grekiska staten, för att hjälpa dem smyga undan sina underskott så att de inte är synliga för marknaden och sedan går ut på marknaden och erbjuda produkter för sina kunder vilka då förväntas spekulera i den grekiska ekonomins nedgång eller kollaps då är natten för mänskligheten. Tanken går även för den icke troende till Sodom och Gomorra.

Läs även: Liberation, Le Monde

Annonser

One response to “Finansvärlden är mänsklig – allt för mänsklig

  1. Jag tror att många känner liksom jag att förtroendet för EU är på bott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s