Pigdebatten föga tillfredsställande ens sexuellt

Förmodligen har vi i den så kallade pigdebatten den senaste tiden fått bevittna ytterligare en av de riktigt fundamentala ickefrågorna inom svensk politik. Problemet handlar inte om vem som har använt möjligheten till avdrag eller inte. Förmodligen är det så att den som har behövt, velat och kunnat som har gjort det. Precis som fallet har varit med rotavdraget. Tänk att det är en sådan skillnad på om den som kommer till hemmet har en rörtång eller dammvipp i handen.

Det är absurt att skattepengar betalas till vissa branscher och inte alla. Ska hushåll kunna erhålla skattepengar för ommålningen av huset så borde de naturligtvis även få det för andra tjänster i hemmet oavsett vem som utför dem och med vilka verktyg.

Lämpliga tillfällen och tjänster vore när jag sliter med att hitta lite svamp eller någon gös till brödföda även då borde jag kunna anlita en skattesubventionerad guide. Om jag inte har tid, kunskap eller ork att tillfredsställa min partner sexuellt borde jag självklart via samma sorts skattesubventioner kunna betala eventuella omkostnader för älskarens/älskarinnans resor och förlorade arbetsinkomster. När datorn krånglar kanske en slipad it-tekniker kunde komma förbi och ringa på dörren med en glad hälsning från skattemasen.

Vilka hushållsnära tjänster vi finner vara acceptabla att skattesubventionera, eller i vissa fall ens låta existera, talar mest om var vi står mentalt och vilka fördomar om arbetete och kön vi bär på. För diskussionen ska kunna föras med lite vassare stringens rekommenderar jag två klassiska godingar vilka förmodligen kommer att ha bäring på hela valrörelsen så det är väl värt tiden att läsa dem: Sartre och Camus förde diskussionen ett principiellt eller pragmatiskt förhållningssätt till politiken i Les Mains Sales respektive Les Justes.

Vodpod videos no longer available.

Idag finns det mycket att läsa:
DN, DN, SvD, SvD, GP, GP, Sydsvenska, AB, AB, AB

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s