Röster om barnen från tiden innan Vellinge

Fler kommuner får flyktingbarn | Inrikes | SvD.

Redan innan skandalen i Vellinge hade Sveriges Radio uppmärksammat situationen för de ensamkommande flyktingbarnen. I augusti i fjol (2009) sände P1 ett fördjupande reportage kringa hur några kommuner arbetar med dessa flyktingar specifikt. Här är länken till programmet. Som oftast: hatten av för P1.
Lyssna här:
P1 om ensamkommande flyktingbarn
Awickedone om Vellinge, DN

Annonser

6 responses to “Röster om barnen från tiden innan Vellinge

 1. En annan nyhet idag:

  Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.

  Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.

  Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

  Har dessa nyheter något samband_

 2. ”Fler kommuner får flyktingbarn” – Det kallas för politiskt korrekt nyspråk – ‘tvingas’ är ju så negativt, då använder staten och det sjuhövdade Riksdagspartiet och deras propagandaorgan, dvs gammalmedia, det nya och trevligare ordet ‘får’ det låter ju som att man valt något då, istället för att just…tvingas…

  • Lyssna på radioprogrammet så förstår du vilka möjligheter som finns och det kommer från de vilka verkligen har erfarenheten. Det är intressantare än uppradade dialektiska floskler

 3. 800 000kronor om året för en ung man det är inte billigt.
  Lika mycket som 11-12 fattigpensionärer får om året tillsammans

 4. @ Sixten

  Det mista dessa s.k. ”flyktingbarn” kostar per år är 1.2 miljoner. Bara att kolla Migrationsverkets sida om ersättningar.
  Sedan ”hittar” de stackars flyktingbarnen sina anhöriga (ren händelse?), och då kommer dessa åxå hit i form av anhöriginvandring.

 5. Det är intressant och nyttigt att ställa olika utgifter mot varandra. Å ena sidan måste vi ransonera kaffet för våra äldre. Å andra sidan finns det inga gränset för hur många ensamkommande, arga, unga, muslimska män vi ska ta emot. För det är nästan uteslutande muslimer och män det handlar om.

  Sedan kan man undra varför dessa vandrande guldgruvor ska kosta så mycket. Varför krävs det en anställd per man? Kräver varje ensamkommande varsin personlig butler för att upprätthålla den levnadsstandard han förväntar sig i sitt nya hemland?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s