Hjälp – polis!

Polisen har gjort det igen. Jesper får polisövergreppen på film. Vi läser då och då i media om hur olika grupper inom samhället är överrepresenterade i brottsstatistiken, hur är det med poliser? Nog är det anmärkningsvärt hur ofta just den här gruppen begår brott och det även på betald arbetstid.

Förtroendet för de snälla poliserna som besöker mina barns skola och förklarar att om man går vilse i skogen ska man krama en trädkompis finns inte. Det är snarare på plats med en varning till barnen: Ser du en polis så skrik efter hjälp, hinner du så gör det preventivt! Det måste bli ett stopp för vad poliserna pysslar med. Hur många är inte händelserna som inte kommer fram på det här viset?!

Det finns frågor om vårt samhälle som vi alla ställer oss. Några har vi fått svar på samtidigt som andra fortfarande kantas av vår nyfikenhet och vårt förakt: ”Vad gör man på banken efter klockan tre?” får väl anses till höra den första kategorin samtidigt som ”Vad gör polisen mellan maktmissbruk, rasistiska utfall och sexbrott?” sorterar under den senare. Il faut toujours battre le bâton!

Vodpod videos no longer available.

more about "TV | Aftonbladet", posted with vodpod

Läs mer: DN, Jinges Web och fotoblog, DN, AB, Kulturbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s