Svårigheter att köpa kärlek till hovet

Liljavalchs konsthall i Stockholm har bett poeter och författare att skriva kärleksdikter till Victoria och Daniel inför deras bröllop till sommaren. Det har gått bra mycket trögare än vad arrangören tänkt sig. Idag har 19 av 30 tillfrågade hoppat av, skriver DN.se.

Ur DN.se: ”Initiativtagaren Mårten Castenfors, chef på Liljevalchs konsthall i Stockholm, har svårt att förstå den debatt som blossat upp.

– Det är lite larvigt att folk är så känsliga. Jag vill göra ett skojigt publikt konstprojekt. All respekt för att man inte gillar kungahuset, men det här med kärleksdikter är så otidsenligt och bisarrt att jag tycker man kan ställa upp i alla fall, säger Mårten Castenfors.”

Jag har väl bara svårt att tycka att det är kärlekens olika uttryck som representerar det otidsenliga i det här sammahanget. Dessutom öser det ett antal skopor tvivel över den aktuella konsthallens roll och insikter i eller samspel med sin samtid. Sedan står tydligen hoppet till skådespelare från stadsteatern som ska läsa in dessa, enligt Mårten, otidsenliga kärleksuttrycken vilka även ska överlämnas i ”lyxutförande” till brudparet. Tala om överbyggnad och konstlat framförande. En sådan kärleksproklamering kan aldrig ha varit tidsenlig. Kärlek om något handlar väl ändå om innehållet.

Läs gärna även: För demokratin i tiden eller SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s