Fiskterrin till barnen – succé!

Vad gör man när man har ont om tid? Planerar så klart. Jag använder ofta ugnen eller grytkokande för att få tiden att räcka till. Eftersom gryttricket var använt tidigare i veckan var det nu ugnens tur.

På kvällen innan tinade jag abborrefiléerna. När vi väl var hemma var det bara att lägga fisk och ägg i beredaren och köra hej vilt. Sedan i med grädde, mjölk, kryddor och potatismjöl – klart! Kan du göra färsen i förväg är det bara att ställa in den i kylskåpet tills det är dags. Smörade ringar fylls med färsen och in i ugnen i dryga halvtimmen. Eftersom jag inte hade någon fiskbuljong hemma blev det en kall youghurtsås med krossad fänkål och paprika. Till detta ris i vilket om man vill kan blanda färsk koriander. Minimal arbetsinsats och kidsen får bra mat lagad från grunden som de dessutom tycker om eftersom vi själva väljer smaksättningarna. Resultat? Tabberas!

Så otroligt gott och roligt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s