Ett osthål för mycket

Muslimer och islam samt andra religioner och deras utövare är och förblir en del av vårt samhälle. Ska vi kunna leva tillsammans krävs det att vi respekterar varandra. Nyfikenhet och öppenhet på världen och skillnader gör livet färggladare. I Schweiz har man som bekant röstat ja till förbudet mot minareter. Det måste vara de mest inskränktas och räddhågnas röst. Undrar hur många muslimer de vilka röstade ja verkligen känner. Min värsta farhåga är att osthålen spridit sig värre än svininfluensan eller har de bara glömt att dra upp uret på alptoppen? Läs även AB, SvD, Expressen.

Lyssna hur elegant det kan vara

3 responses to “Ett osthål för mycket

 1. Islam är en totalitär ideologi som inte är förenlig med mänskliga rättigheter. Islam i de länder där den är statsreligion är inte separerad från staten utan integrerad med staten. Att det är på det sättet är för att Islams slutliga mål är världsherravälde. Därför är Islam politiserad som ingen annan religion idag. När muslimerna är i majoritet i de länder man släpper in dom i kommer Islams rätta ansikte att träda fram.

  Det är i sanning ironiskt att de mänskliga rättigheter som det viftas med som försvar till minaretbyggen är samma mänskliga rättigheter som skriftlärda muftis och andliga ledare, Imamer anser oförenliga med Islam.

  Läs mer på: http://www.samtiden.com/node/270

  Till alla de som jamsar med och kryper för Islam kan jag bara säga.
  Fint…och de kommer tacka er på sitt alldeles egna speciella sätt.
  Konvertera till Islam…eller dö.

  Ta dig också tid att se detta reportage från channel 4 i England.

  http://video.google.com/videosearch?q=dispatches+undercover+mosque&emb=0&aq=1&oq=dispatches+#q=dispatches+undercover+mosque&emb=0&aq=1&oq=dispatches+&qvid=dispatches+undercover+mosque&vid=2515587181120245843

  Förklara sedan hur en sådan kvinnosyn, demokratisyn och syn på honosexuella och oliktänkande kan förenas med Islam om det är detta som predikas i Englands moskeér ?

  • http://www.dn.se/nyheter/varlden/de-anvander-sig-av-manniskors-radsla-1.1004767

   Jan Hjärpe, professor i islamologi vid Lunds universitet, tycker att förbudet är absurt.

   – Jag kunde inte låta bli att skratta när jag hörde om folkomröstningen mot minareter, jag tycker att det är så fruktansvärt absurt. Det finns ingen som helst relevans till något som händer i världen. Dessutom vet jag inte hur det ska kunna upprätthållas – en minaret kan ju se ut hur som helst. I propagandan har de bara framställts på ett sätt, den speciella turkiska typen, men de kan se ut på alla möjliga sätt. I Nordafrika ser de ut som kyrktorn.

   – De som drabbas är enkla fromma människor som överhuvudtaget inte har med saken att göra. Minareter har framställts som missiler och om det är några som drabbats av missiler och död så är det muslimer om man ser på antalet offer för både terrorism och krig. Förbudet mot minareter är djupt orättfärdigt och samtidigt löjligt, säger Jan Hjärpe.

   Professorn i islamologi konstaterar att den antiislamiska propagandan har blivit organiserad.

   – Populistiska partier använder det här för att försöka fiska röster med. Det här är ju något Pia Kjærsgaard och hennes parti har tagit upp i Danmark och Sverigedemokraterna i Sverige. Det kommer nog inte att dröja länge innan några tokar framför krav på förbud mot minareter här också.

 2. Tacka direktdemokratin!

  I Sverige har vi demokrati men ingen frihet. Här väljer partierna vem vi ska rösta på. I Schweiz har de både demokrati och frihet.

  Trots att medielandskapet ser likadant ut som i Sverige som domineras av liberaler med stort infytande på opponionsbildningen visar direktdemokratin att makten tillhör folket – inte medierna – inte politikerna!

  Vi kan tycka vad vi vill om resultatet men vi måste respektera en form av demokrati som är överlägsen den svenska. Själv skulle jag ha röstat JA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s