Bättre att tillföra tjänster och extra värde

skidåkning i Orsa-Grönklitt

DN.se skriver idag om hur trenden att ta betalt för utnyttjandet av längskidspåren kan vara problematisk och kanske även oförenligt med allemansrätten. När allt fler anläggningar överväger att ta ut avgifter öppnar
sig möjligheter för smarta lösningar.

Istället för att ta betalt av glada motionärer och turister för att åka i spåren kan anläggningarna välja att tillhandahålla tjänster knutna till skidspåren som gör det både roligare och intressantare att valla laggen och ge sig ut ensam eller med familjen. Dessutom främjar det sporten och ger alla utövare något nytt, sporrande och inspirerande.

I ett projekt tillsammans med Skibar Systems och Högskolan Dalarna har Orsa-Grönklitt inlett ett spårkortsprojekt som finansieras av Vinnova. Syftet med projektet är att med hjälp av ny teknik ihop med ett spårkort kunna inspirera familjer eller grupper att ta sig ut i spåret, ge information om skidförhållanden och möjlighet för skidåkaren att se information om åkningen genom bland annat åktider, målfoton, webbsite för statistik över åken m.m.

Via så kallad RFID-teknik kan skidåkare få mellantider, målfoto, sms-utskick av väderinfo, vallainfo. Självserviceterminaler där man kan få ut spårkort genom att ringa ett betalsamtal. Infoterminaler med bästa dag-tiderna. Via en sida på webben kan man logga in och se sina spårtider och jämföra dessa över tiden ihop med väderleksinformation vid det aktuella åket. Utskriftsstationer för utskrift av diplom och målfoto finns också som en tjänst.

Välkommen till en ny upplevelse i skidspåret i vinter, men det är alltid ditt val!

Läs mer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s