Svenska kyrkan har tagit till sig det Nya Testamentet

k_rlekNu har kyrkomötet öppnat Svenska kyrkans portar för alla förstår jag när jag läser DN.se. Kyrkan kan nu viga enkönade par.

I somras var det Svenska kyrkan som med en kovändning under yxan eller inte höll sig kvar i det som nästan är vår samtid. Inför risken att inte kunna förätta vigslar ansökte om kyrkan om vigselrätt och tillslut behöll kyrkan inte bara greppet om sin juridiska del av äktenskapet utan greppade även den den del av kärleken som är lättast att förstå – den är mänsklig och förhoppningsvis något som alla får ta del av i sina liv och ingen diskurs, hur gammal den än må vara, håller för att utestänga eller dela den i accepeterad icke accepterad.

Obama lovade tidigare i höstas homosexuella ökad rätt. Obamas arbete med att upphäva diskriminerande lagar har kommit till homosexuellas rättigheter och USAs militär.
Lagen som förbjuder öppet homosexuella inom militären ska upphävas och även lagen som förbjuder regeringen att tvinga delstaterna att tillåta homoäktenskap ser ljuset i tunneln lysa och betvinga den skugga lagen kastat över kärleken.

Intressant tanke som slog mig var om det finns ett samband mellan det amerikanska samhällets etik och moraliska mognad och den Svenska kyrkans.

Visst räcker det att kärlek är något ibland konstigt i sig, för vem har inte undrat? Vi är och definieras av det vi omsluter och aldrig av vad vi utesluter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s