Mat-, miljö-, arbetstillfälle- och lokaltrendigt

Framgång för närodlad mat | Inrikes | SvD.

Den när- eller lokalproducerade ligger helt rätt i tiden i ett kors av minst fyra varma trådar. Mat har ju i snart 10 år varit ett omhuldat ämne med mycket media och starka profiler inklusive tecknadfilm från Disney. Alla kan laga mat men inte alla kan producera råvarorna. Vad är då bättre än att gå till en lokalproducent? Det är ju nästan samma trädgård eller nästan som att ha hönshuset i garderoben. Miljömässigt slipper vi transporter och mellanhänder vilka visat sig inte alltid sköta sina åtaganden som vi önskar. Det är tryggt att veta att vi gynnar den lokala odlaren och stärker närekonomin. Utöver det får vi även en känsla av samhörighet med det område eller den bygd vi lever i. Alienationen löses med en fyrakilos nötlåda från den lokala producenten.

Sedan gäller det att förklara för barnen att det var Rosa som vi var och klappade på nosen i somras som nu ligger som blodig filé i kylen. I förlängningen tror jag att det här är bra för barnen. De klarar ju av att klappa och tycka att fiskarna är gulliga när vi släpper tillbaka dem. Samtidigt är de med och rensar det vi tar vara på så varför skulle det inte vara samma sak med tamboskapen?:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s