USA och Svenska kyrkan i fas

Obama lovar homosexuella ökad rätt – DN.se.

k_rlekSå har Obamas arbete med att upphäva diskriminerande lagar kommit till homosexuellas rättigheter och USAs militär.
Lagen som förbjuder öppet homosexuella inom militären ska upphävas och även lagen som förbjuder regeringen att tvinga delstaterna att tillåta homoäktenskap ser ljuset i tunneln lysa och betvinga den skugga lagen kastat över kärleken.

Intressant tanke som slog mig var om det finns ett samband mellan det amerikanska samhällets etik och moraliska mognad och den Svenska kyrkans. I somras var det Svenska kyrkan som med en kovändning under yxan eller inte höll sig kvar i det som nästan är vår samtid. Inför risken att inte kunna förätta vigslar greppade tillslut kyrkan den del av kärleken som är lättast att förstå – den är mänsklig och förhoppningsvis något som alla får ta del av i sina liv och ingen diskurs, hur gammal den än må vara, håller för att utestänga eller dela den i accepeterad icke accepterad.

Visst räcker det att kärlek är något ibland konstigt i sig, för vem har inte undrat? Vi är och definieras av det vi omsluter och aldrig av vad vi utesluter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s