För demokratin i tiden

Annicka Engblom: Motionen många tycker till om
Aftonbladet, SvD, DN.se

250px-Nya_moderaternaEn moderat riksdagsledamot vill införa mer officiellt utrymme för kungen i våra demokratiska processer. Som exempel eller motivering anger hon ett antal andra stater med monarker som utser ministrar etc. Allt detta är kvarlevor, något som i de flesta fall blivit utbytt, avsatt eller än mer drastiskt undanskaffat under de senaste 220 åren. Att vissa stater inte till fullo lösgjort sig från historiskt damm innebär inte att vi bör vandra tillbaka i tiden eller ens anstränga oss med dylikt nonsens. Det är andra gången ledamoten motionerar om samma fråga! Vad skulle i realiteten komma ur att kungen ägnar sig åt något sådant?

Den aktuella ledamoten har tidigare även motionerat om återinförandet av Karl XIs drabanter vid det årliga öppnande av riksdagen. Motiveringen var bland annat att det skulle förbättra historiekunskaperna. Är det något vi lär oss från historien så är att allt ändrar sig och inget består. Att försöka återinföra dessa reliker visar möjligtvis på en kunskap eller medvetenhet om historiska fakta men framför allt bringar den i daga en total avsaknad av förståelse för vår historia.

Partiledaren för partiet på en spännande resa som nog får ses som en av de mer initierade strategierna i modern svensk politik, men det här lämnar inget annat efter sig än … suck!

Annonser

One response to “För demokratin i tiden

  1. Jag är ingen SD och har röstat Borgerligt i hela mitt liv. När man nu sett hur alliansen sköter vårt land för andra gången sedan 1991 och skiter i uteliggare, sjuka och pensionärer så skulle det då inte förvåna mig om folk röstar istället på SD. Det finns många som säkert skulle önska att det svenska trygga folkhemmet återuppstod igen och då blir det ju att välja mellan V eller SD. De som sitter och kastar skit på V eller SD på olika bloggar borde veta tycker man att det är detsamma som att kasta skit på cirka 8% av våra väljare och det är många hundratusen det. Jag skulle nog vara ytterst försiktig, med att underskatta dessa 2 partier. Oavsett vilket, vem eller vad de gjort tidigare så bedriver dessa båda partierna idag en folkhemspolitik vi inte ens varit i närheten av tidigare och båda är en gåva till folket idag, eftersom de andra partierna bedriver en rövslickarepolitik med varandra som definitivt varken gynnar mig som svensk, eller mina kompisar som har invandrarebakgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s