Expressinsikter och -uttryck

Thomas Mattsson på Expressen skriver i sin blogg om de vidriga mailsvar han får i diskussionen kring Dawit Isaak. Intressant ståndpunkt att välja att publicera dessa, det sätter Expressen på ett sätt i en motsatt position till Aftonbladet som valt att inte ta in SDs annonser inför valet nästa år. När sedan nästa blogg inlägg handlar om ”Kunskap till folket – men hur?” känns det som om vi är på väg. Kan inte hjälpa att tycka att det är fundamentalt fel med tilltalet bokstavligen:). När kunskap, idéer eller strukturer ska ges till någon tenderar det att få motsatt effekt eller skapa ett avstånd mellan överbyggnaden och folket. Senaste uttrycket för problemet anser jag var EU-valet och det kraftiga inslaget av missnöjesröstningar och framgångar för exempelvis högerextrema och främlingsfientliga partier. Det tillsammans med det låga röstdeltagandet vilket i sig visar på avståndet mellan såväl den politiska makten som den demokratiska strukturen och folket understryker endast att kunskapen inte finns eller så saknas engagemanget.

Det kommer att vara otroligt viktigt att få folket engagerat i det som är gemensamt. Jag tror inte att det är så viktigt om det är det lokala knattelaget i fotboll, kommunvalet eller att delta i ett föräldraråd i skolan. Viktigt är dock att det täcks av media. Det får inte vara så att det enda som är gemensamt och därmed diskuteras är diverse underhållsprogram i reklamtv. Lokalmedia måste få stärkta möjligheter att på ett lika rikt och intressant sätt som Expressen.se visar Zlatan följa och publicera det som ligger nära folket i det dagliga livet. Tänk er att lokaltidningen visar F99s senaste fotbollsmatch och ett inslag från en demonstration för det lokala naturreservatet på webbtv. På så vis skulle folk vara en del av den allmänna diskussionen och känna att det berör och är möjligt att beröra. Media behöver vara på samma lokala nivå som människorna och likt dem röra sig mellan det lokal, regionala och kontinentala. Men om vi lämnar det lokal kommer vi att förlora gräsrotskampen om engagemanget och ogräset gror

NB jag närmar mig på inget sätt Hägglunds ståndpunkt vad gäller köksbordsdiskussioner. Jag tror KDs syn har direkt motsatt effekt och mina kommentarer finns här.

One response to “Expressinsikter och -uttryck

  1. Pingback: Expressinsikter och -uttryck | Zlatan Ibrahimovic Fansite

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s