Homogen syn på svenskar och deras köksbord

Expressen.se : Hägglund till attack mot kultureliten – igen

DN.se Debatt

DN.se Söndagsbloggen

abraÄven om köksbordet kommer från IKEA och tiden är knapp, kanske framförallt för ensamstående föräldrar som dessutom vill hinna med vad som händer i den samhällskritiska debatten och kanske hänga lite i några via social medier tillgängliga subkulturer, så tror jag att många svenskar inte vill höra politikerna exkludera dem från den samhällskritiska diskussionen eller sätta dem som objekt i den samma. I stället för att rädas kulturens uttryck borde en politiker i tiden se möjligheterna som kommer ur att alla ges möjligheten att ta del av samtalet som ofta formuleras i olika uttryck i kulturen. Jag kan inte låta bli att se hur ansvaret verkar ligga i guds händer och familjens tankar och diskussioner ska inte röra sig utanför det egna hemmets mentala väggar.

Det är näst intill vår plikt som människa och medborgare att i kritik frigöra oss från det som definierar oss för att återskapa vårt emanciperade jag. Politik handlar om att fördela det som är gemensamt i samhället. När Hägglund räknar upp vad som diskuteras vid köksborden finns inget av det med. Vi ska besparas konstigheter för att vi är vanliga! Gud är inte det enda godkända abstrakta uttrycket och förhoppningsvis kommer inte det svenska köksbordssamtalet att offra sin samhällskritik eller kulturdiskussion trots påtryckningarna från högre makter.

2 responses to “Homogen syn på svenskar och deras köksbord

  1. Problemet är att det diskuteras för mycket ur PK-synvinkel. En klick på SVT och kvällspressen har satt en mall för vad som ok att säga och tycka. Resten ignoreras. Hägglund vill visserligen vara smal i debatten från en annan synvinkel, något han inte helt verkar inse. Men han får kudos för sin vitalisering av den offentliga debatten,

  2. Göran är desperat. Han har betalat ett högt pris för att få sitta vid Reinfelts bord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s