Falsk matematik – USA, sjukvård och försäkringar

En till sjukvården, en till försäkringsbolaget, en till mi ..., en till försäkringsbolaget, en till sju..., en till försäkringsbolaget

En till sjukvården, en till försäkringsbolaget, en till mi ..., en till försäkringsbolaget, en till sju..., en till försäkringsbolaget

repost: När amerikaner inte vill betala skatt för någon annans sjukvård men gärna en försäkring för sin egen är det lätt att börja undra om inte matematiklektionerna i skolorna störs av elever betalda av försäkringsbolagen. Försäkringar är alltid en omvänd aktie där den som köper försäkringen sprider risken, dvs säljer risken för ekonomisk eller annan skada och kan på såvis ses som en option på sparande. Om ett försäkringsbolag ska överleva måste mer pengar komma från premierna eller avkastning därav än vad som betalas ut. Följaktligen betalar amerikanen vårdavgifter, -premier, -skatt eller vad man nu vill kalla det som aldrig utnyttjas utan stannar i försäkringsbolagetsfickor. Amerikanen är inte beredd att betala för sin medmänniskas sjukvård men betalar gärna försäkringsbolagets vinst. Tala om administration och fördyrande.

DN.se Hatstämning vid town hall möten
DN.se Obama till angrepp mot försäkringsbolagen
awickedone En fri marknad – ett lättjans val
Mer: Aftonbladet, DN.se, DN.se

4 responses to “Falsk matematik – USA, sjukvård och försäkringar

  1. B. Hussein Obama, den muslimskfödde och fortfarande otydligt amerikanske presidenten (finns inget födelseintyg att han är född på amerikanskt territorium) försöker smyga in extremistisk politik – socialism – i USA. USA har väl fungerande vård som får Sveriges ineffektiva och slitna sjukhus att likna rena råtthålen. Hussein Obama vill skapa samma ineffektiva system som fått det gamla trötta europas skattebetalare att alltmer ifrågasätta denna form av kommunism. Han kommer att misslyckas.

  2. Det är inte riktigt att folk vägrar betala för andra som är problemet. Amerika är trots allt ett land med 300 miljoner invånare och det gör det svårare att införa ett homogent sjukvårdssystem. Skulle du t ex vilja ha samma vård inom hela EU och att svensk vård blir underordnad EU-byråkrati?

  3. No problems. Erik Ohlsson har dock en något skev syn på det hela och stora svårigheter att hålla sig objektiv.

    Jag hoppas också att de inför offentligt sjukvårdssystem, trots allt, men det är trist när svensk press har svårt att förhålla sig objektiv i skildringen av motståndet mot reformen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s