Mina älskade små smaklökar – kidsen

lingonHela helgen har rullat på i full fart. Efter att dunderförkylning och feber utan influensa känning brändes ut med en lammcurry så hämtade jag kidsen efter skolan i fredags. Det blir en extra lång pappa-vecka med dubbla helger denna gång. Eftersom Lillan har börjat att äta risotto så blev det svamprisotto med kyckling i gräddsås. Kolhydraterna firade nya toppnoteringar men det behövdes. Tidig lördagmorgon bar det av till landet. Det blåste för mycket för att fiska så det blev lingon- och svampplockning med många glada hopp och skutt i skogen. Kidsen har örnkoll på svamparna och vi fann årets första höstkantareller! På eftermiddagen kom kidsens småkusiner och vi firade Lillans födelsedag en aningen sent. När väl fiskdammsgodiset var bortborstat bar det av mot sängarna och pang vad vi slocknade.

gäddaSöndagen började med frukost och lek med de nyss fådda presenterna. Lillan och jag gick och fiskade medans J var med farmor och rensade lingon. Fiskandet resulterade i en gädda och och en liten abborre vilka alla fick gå tillbaka. Lunchen såldes i korvmojjen (lekstugan), jag betalade 5 kronor för en varmkorv med bröd och senap, ett fynd och personalen såväl vid grytan som i kassan var mycket charmant! Sedan var det snart dags att åka hemåt. Vi passade på att åka förbi och mata grannens hästar som står i en hage några kilometer bort. Kidsen bjöd den här gången på morötter och äpplen. Det är sååååå spännande med hästarna! Efter att ha vinkat hej då till dem var det dag att styra hemåt. Vi hade inte ens kommit ut från skogsvägen innan J somnat. Jag tror hon varit så spänd på att få träffa hästarna att nu gick luften ur och hon sov hela vägen hem. Lillan somnade när jag tankade i Upplands Väsby.

Väl hemma var det tvättstuga, en film och matlagning. Återigen väljer barnen husets fiskgryta och kocken blir så stolt och glad! Dessutom är det hyfsat enkelt att få ihop den, det vill säga huset tar vad huset har. Idag blev det asiatisk touch enligt följande: potatis (mycket asiatiskt!), purjolök, lök, vitlök, kummin, koriander, gurkmeja, fiskbuljong och ett paket frusen abborrefiléer skuret i skivor. Det hela serverades i fisktallrikarna och toppades med turkisk yogurth. Alla vid bordet åt med god aptit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s