Blott Sverige svenska ostron har

ostronHur är det möjligt att inte längta till när de svenska ostrona åter börjar plockas i en bit in i augusti? DN.se håller dem i världsklass! Samtidigt som se flesta börjar arbeta efter semestrar och kvällarna snabbt blir mörkare så är det fortfarande några saker som gör livet underbart. Segla i skärgården när i lugnet efter stormen men ändå härligt varmt, äta belon ostron, surströmming, kremlor, Karl Johan, kantareller och kräftor. I Sverige har vi verkligen några utsökta delikatesser som är högaktuella i augusti.

Men nu ostronen! Jag vill verkligen slå ett slag för skillnaden mellan olika ostron. Alla behöver inte tycka om just samma sort men prova. Svenska belon ostron helt enkelt eller med rågbröd, rödvinsvinäger, rödlök och kanske lite chili med koriander till. Till det här dricker vi mineralvatten, porter, vitt vin eller champagne. Om du väljer champagne så se till att vinet har ordentligt med ”kropp”. jag föredrar Bollinger eller Pol Roger om vi talar standardcuvée

Svenska ostron i havet

Annonser

2 responses to “Blott Sverige svenska ostron har

  1. Det finns inte ”svenska beloner”. Belon är en plats i Frankrike.

    • Likväl kan en plats i Frankrike ge namn till en ostronsort och den i sin tur finnas i Sverige. Alors, vous y trouvez les belons suedois!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s