Gotlands landshövding avgår

farskStaten och kapitalet sitter i samma båt. Undrar om Marianne tar färjan från ön tillsammans med Payex VDn. Inte för att Payex VDn kommer att avgå. Söker man privata fördelar ska man hålla sig till det enskilda och det allmänna äger hela sin legitimitet i att stå över det enskilda. Problemet är kravet det ställer på dess utövare. Det är viktigt att förstå att det privatas gräddfiler inte ska finnas i det allmänna, stringens mina vänner. Hoppas att det här innebär början på en tid då politiker och andra företrädare för det allmänna förstår distinktionerna. Annars får man sätta hoppet till att det känns allt mer lockande för granskarna att hänga symtomet högt.

När hon säger att uttalandena är ryckta ur sitt sammanhang så undrar jag i vilket sammanhang de skulle passa alternativt inte positionera henna i fårfarmen ”alla är lika inför lagen men några mer lika än andra”. På presskonferense beklagade hon att hon inte varit tydligare på sin ståndpunkt kring att alla är lika inför lagen. Problemet är väl helt enkelt att hennes ståndpunkt är så klar att den inte går att ”tydliggöra.”

Att som Zaida Catalan skriver på Newsmill att det är en genderfråga tror jag är att kompromettera genderdiskussionen i stort. Jag är själv stark anhängare till vikten av ett genderperspektiv men med de generella åsikterna som Catalan framför om makt och att tala makt kan det nästan appliceras på vilken utsaga av en kvinna som helst i vilken situation som helst. Här handlar det nog om förmåga till att företräda det allmänna utan att svettas vid det enskildas åror.

DN.se; SvD.se

Annonser

One response to “Gotlands landshövding avgår

  1. Samuelsson ”Jag ångrar bittert …”

    ”Vår ånger är inte så mycket sorg över det onda vi gjort som fruktan för följderna” Francois de la Rochefoucauld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s