Sitt barns bästa – sin egen tros nästa

abraBarnet dör och de vuxna ser på, tragedi i Wisconsin. DN.se skriver om hur pappan bad till gud istället för att ta sin elvaåriga och diabetessjuka dotter till sjukhuset, det hela är ju hopplöst. Omdömet är ju klart omtöcknat. Sorg må vara en sak men alla runt omkring måste ju kunna förstå och balansera eventuellt förblindande sorg. Här rör det sig snarare om en situation där barnets bästa inte tillvaratagits. Tron är här en fara för individen. Barnet måste därför skyddas av samhället.

Det är intressant att lyfta fram det fundamentalistiska i det här fallet. Jämför med vad vi i västvärlden gärna och ofta ondför oss över vad det gäller intolerans och fundamentalism. Här dödar religionen i den kristna gudens namn. Gudarnas namn och de olika religionerna blir i sig ointressanta det är snarare fenomenet som framträder.

Vi känner naturligtvis igen situationen från Bibeln då Gud kräver av Abraham att han ska offra sin son. Abraham finns ju även inom Islam. Här finns även en tolkning att Abraham har en vision av Satan som säger att Gud vill att han offrar sin son

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s