Nytt pb för gös på skofjärden

Juliettes 4,8 kilos gös. Mycket duktig och stolt fiskare

Juliettes 4,8 kilos gös. Mycket duktig och stolt fiskare

Så var det dags igen. Hade varit ute på natten och bottenmetat med resultatet att frysen fick påfyllning med sex st riktigt fina filéer (1,4;2,1;2,5). När äldsta dottern fick syn på dem ville även hon prova fiskelyckan. Ett batteri var färdigladdat så vi drog iväg, sol och spegelblank fjärd drog ned förväntningarna. Vi fick tag på löja en bit på vägen och var sedan framme vid vårt gösställe. På fem meters djup skickade vi ned våra bottenmeten och efter några sekunder vek sig det ena spöet kraftigt och blev hängande, vi hade träffat helt rätt. Efter några minuter kommer en rejäl 4,8 kilo stor gös upp. Vertikal jiggandet ger inte samma resultat som live bait!

Dotter med närproducerad lunch

Dotter med närproducerad lunch

Vid nästa tur vägrade småabborre och smågösarna att låta betena vara i fred så fiskaren avväpnades effektivt. En bryggmetad abborre på ca 700 g var allt det blev men gott var det! Upptäckt vid rensning att den hade två små borrar i magen och inga löjor trots riklig mängd i den omedelbara närheten. Undrar om de stora vid bryggan är präglad på borre vilket kan förklara att det varit så svår fiskat med löjor för kidsen.

Eftersom det är ont om TDA vatten vid skofjärden utöver den absolut nordligaste delen får vi sätta kurs mot Ekoln om det nu blir varmare och gösen börjar röra på sig ordentligt. Förhoppningsvis blir det fort varmare för inget är så besvärligt som att hitta gös vid 15 grader i vattnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s