Fisk- och musselsoppa med aioli

Enkelt och ett något annorlunda sätt att avnjuta bland annat gös.

Om du använder blåmusslor så se till att de är vilda och inte odlade dvs att de ligger i ett rött nät (odlade har blått nät). Filéa, krydda och skär gösen i lagom stora munsbitar. Hackad lök, selleri, fänkål, chili och persilja i kastrullen med olja. Häll i vin eller torr vermouth låt koka upp. Lägg i musslor och hela konserverade tomater som mosas för hand. Toppa med fisken och på med locket. Koka tills musslorna och fisken är klara vilket sker ungefär samtidigt.
Det godaste tillbehöret är aioli som du toppar med efter att soppan är upplagd i tallriken.
Lägg gärna ned ordentligt med möda på att ordna ett gott bröd till.

Vinförslag: Torr riesling.

Tips på variant: Rök aiolin genom att ställa ägg, senap och vinäger blandningen i en rök, se bara till att det inte blir så varmt att äggen koagulerar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s